Сo to je chrastítko a jak to vypadá

Сo to je chrastítko a jak to vypadá

Chrastítka hrají důležitou roli v životě dítěte. S jejich pomocí si děcko osvojuje různorodý svět věcí, seznamuje se s jejich vlastnostmi a schopnostmi, učí se komunikovat s okolním světem. Chrastítka aktivují orgány hmatu, zraku a také instinkt hry u dítěte. Jak dítě roste a rozvíjí se, začíná projevovat zájem o hračky, jejichž vlastnosti jsou pro něj srozumtelné, proto je tak důležité vybírat je podle věku. Pak bude dítě motivováno k tomu, aby se naučilo nové věci.

V prvním měsíci života je dítě ještě bezmocné a nemůže si hrát samostatně, proto mu chrastítko ukazuje dospělý. Ve druhém měsíci je možné dítěti vložit chrastítko do ručičky, čímž se rozvíjí hmatové vjemy a úchop, postupně se učí chrastítko držet. Ve třetím-čtvrtém měsíci se děcko již samo natahuje po chrastítku. Až se naučí hračku držet, začíná ji zkoumat, odstrkovat a přitahovat k sobě, a samozřejmě se ji snaží i ochutnat.

U chrastítka je velmi důležitá velikost, nemělo by být příliš těžké a velké, aby ho dítě mohlo udržet ve svojí malé ručičce. Správné barvy a tvary jsou důležité, protože napomáhají k jeho fyzickémi a duševnímu vývoji. Nabídka na trhu je opravdu velká a není snadné si vybrat.

S výběrem našeho chrastítka budete Vy a vaše dítě zcela spokojeni, protože vždy chceme svému dítěti koupit to nejlepší.

Před použitím musí být výrobek ošetřen vlhkým hadříkem nebo jej umyjte v teplé vodě a ihned otřete dosucha. Protože korálky jsou vyrobeny ze dřeva, v žádném případě by neměly mít dlouhodobý kontakt s vodou: nenamáčejte je, neoplachujte vroucí vodou, neumývejte v pračce nebo myčce, nesterilizujte ve sterilizátoru apod. To vše může vést k jejich deformaci-bobtnání, sesychání, vzniku trhlin. Dřevo je dřevo – bez ohledu na to, jak byl materiál zpracován. Také není vhodné používat během údržby tvrdé kartáče, agresivní čisticí prostředky a materiály.

Všechny tyto doplňky jsou vyrobeny z hypoalergenních a zdravotně nezávadných materiálů. Сo to je chrastítko a jak to vypadá.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.