Chrastítko se jménem

Chrastítko se jménem vašeho dítěte HappyKidsPraha

Chrastítko se jménem vašeho dítěte.

Chrastítko se jménem je první a velmi důležitá hračka dítěte. S ní dítě začíná zkoumat svět pomocí sluchu a hmatu.Jaké chrastítko si vybrat? Je to otázka, kterou si kladou všichni rodiče. Povíme vám, na co si dát pozor při nákupu.

Výhody chrastítka

Dobré Chrastítko se jménem by mělo dítě rozvíjet. Během hry si dítě uvědomí souvislost mezi přemístěním předmětu a zvuky, které vydává. Jasné barvy chrastítka přitáhnou pozornost dítěte a naučí ho soustřeďovat se na jeden bod. Pomocí chrastítka děťátko procvičuje pozornost a paměť.Hraní s chrastítkem také rozvíjí jemnou motoriku rukou. Dítě se učí uchopovat a držet předměty.

Pro jaký věk je chrastítka vhodné?

Mnozí lidé si myslí, že ruční chrastítko můžeme dávat dítěti ihned po narození. Odborníci naopak tvrdí, že ve věku do tří měsíců miminko ještě není schopné uchopovat a držet něco v ručičce. Proto pro novorozeňata jsou vhodnější závěsné hračky, které stačí jenom sledovat.Nějaký čas po narození dítě začíná projevovat taktilní zájem o hračky – pokouší se jich dotknout rukou nebo nohou. Pokud hračka zároveň vydává zvuky, ještě víc přitáhne pozornost dítěte.Když se děcko naučí chytat hračku, můžete mu dát ruční chrastítko. Teď už jej bude moci pevně držet a třást jím, aby vydávalo zvuk.

Druhy hraček

Chrastítka bývají závěsné a ruční. Některé hračky se připevňují ke kolébce nebo autosedačce. Závěsné hračky jsou dobré pro novorozence. Dítě leží v postýlce a dívá se na roztomilá zvířata a krásné figurky, které točí se a hrají klidnou melodii. Napomáhá to k rychlému usínání děťátka.Další dostupnou možností je chrastítko-náramek. Jasný a cinkající předmět na dlouhou dobu upoutá pozornost miminka. Je pouze důležité ubezpečit se, že materiál, ze kterého je náramek vyroben, je hypoalergenní, a tedy nezpůsobí dítěti nepříjemné pocity.5-6 měsíců po narození se dětem začínají prořezávat zuby. Chcete-li ulehčit toto těžké období, můžete nabídnout děcku speciální hračku – kousátko. Pomůže zmírnit nepříjemné pocity a dítě na chvíli rozptýlit.

Materiály

Nejčastěji jsou chrastítka vyráběna z plastu, silikonu nebo ze dřeva. Každá varianta má své výhody a nedostatky.Silikon se používá k výrobě kousátek. Tyto hračky jsou pro dítě bezpečné a nevyvolávají alergii.Nejekologičtějším materiálem pro hračky je dřevo. Dřevěné hračky vypadají atraktivně a mají hladký povrch.Upozornění:Před použitím musí být výrobek ošetřen vlhkým hadříkem nebo jej umyjte v teplé vodě a ihned otřete dosucha. Protože korálky jsou vyrobeny ze dřeva, v žádném případě by neměly mít dlouhodobý kontakt s vodou: nenamáčejte je, neoplachujte vroucí vodou, neumývejte v pračce nebo myčce, nesterilizujte ve sterilizátoru apod. To vše může vést k jejich deformaci-bobtnání, sesychání, vzniku trhlin. Dřevo je dřevo – bez ohledu na to, jak byl materiál zpracován. Také není vhodné používat během údržby tvrdé kartáče, agresivní čisticí prostředky a materiály.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek. Pokud budete nadále prohlížet naše stránky předpokládáme, že s použitím cookies souhlasíte.